Rondleiding in het prachtige Stadshart Zwolle

14 maart 2022

Omniplanner Iris Voorwerk is procesleider van het komen tot een nieuw ontwikkelplan voor het Stadshart van Zwolle. Onlangs is dit ontwikkelprogramma vastgesteld door het college van Burgemeester en Wethouders! Reden genoeg dus voor een bezoekje aan deze mooi stad.

Samen met stedenbouwkundige Han Goodijk, heeft Iris ons rondgeleid en veel verteld over de ontwikkelingen in het Stadshart. Hierin staan een aantal zaken centraal; zoals klimaatbestendigheid, waterrobuustheid, meer ruimte geven aan voetgangers en fietsers én het behoud van de identiteit en sfeer die Zwolle rijk is.

Ook is de Singel een nadrukkelijk onderdeel van dit ontwikkelprogramma. Deze Singelzone is nog heel mooi intact en is karakteristiek voor de stad. De Singel kan letterlijk ademruimte geven aan het drukke Stadshart. Momenteel heeft gemotoriseerd verkeerd nog veel ruimte op de Singel, maar er zal meer ruimte gegeven worden aan voetgangers en fietsers. Parkeren zal meer aan de randen van het gebied opgevangen worden.

Het programma is in samenspraak met 600 mensen uit de stad gemaakt. Er zijn verschillende bijeenkomsten en gesprekken geweest en online vragenlijsten verspreid. Dit vond plaats onder de vlag van Jouw Stukje Zwolle. Binnen dit communicatieconcept wordt informatie over lopende projecten gedeeld en vinden de activiteiten in het kader van participatie plaats.

Meer weten over dit project? Kijk dan op onze eigen projectpagina of op de website van Jouw Stukje Zwolle

 

 

 

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.