Stadswijk Merwede

22 oktober 2021

De Utrechtse gemeenteraad stemde op 7 oktober 2021 in met de plannen voor één van de grootste binnenstedelijke en autovrije wijken van Nederland, stadswijk Merwede. De wijk biedt ruimte voor maar liefst 6.000 woningen.

Er worden zowel sociale huurwoningen als middeldure huur- en koopwoningen ontwikkeld. In de gehele Merwedekanaalzone komen maximaal 10.000 woningen. De verwachting is dat de bouw van de wijk Merwede eind 2022 van start gaat. De raad stemde ook in met de komst van twee nieuwe wandel- en fietsbruggen. De bruggen zijn nodig om het fietsverkeer goed te spreiden en zorgen voor aantrekkelijke routes voor wandelaars en fietsers.

Omniplanner Mieke Coenen, betrokken bij dit project als omgevingsmanager, vertelt:

“Een grote ontwikkeling middenin de stad , zoals Merwedekanaalzone, heeft effect op de omgeving. Het is zaak daar met elkaar over in gesprek te blijven en te zorgen voor een goede aansluiting op de omliggende wijken. Dat is waar ik me als omgevingsmanager mee bezig houd. Er is een Buurtaanpak en Buurtagenda opgesteld voor de omliggende wijken. Deze bevatten projecten gericht op verbetering van de omgeving, zoals fietsverbindingen en vergroening. Met het raadsbesluit komt er ook geld vrij voor deze projecten en kunnen de projecten worden voorbereid, samen met bewoners. Ook vindt er overleg plaats met de gebruikers van het Merwedekanaal, zoals de roeiverenigingen, over de nieuwe bruggen zodat gebruikers er zo min mogelijk last van hebben. ”

Meer lezen? Neem een kijkje op de website van de gemeente Utrecht: Ruimte voor 6.000 nieuwe woningen in nieuwe stadswijk Merwede | Gemeente Utrecht

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.