UITNODIGING Netwerkevent Young Professionals 'Gebiedsontwikkeling nieuwe stijl'

Omniplan nodigt jou als young professional uit voor de inspirerende en interactieve netwerkbijeenkomst Transformatie Amstel 3: gebiedsontwikkeling nieuwe stijl. Tijdens dit evenement gaan we samen in op alle ins en outs van Amstel 3 en de eigentijdse aanpak die daarin is gekozen. Het is voor en door junioren. Zo kunnen we van elkaar leren en netwerken. Gebiedsontwikkeling is in de (nabije) toekomst niet meer iets voor alleen de gemeente en gebiedsontwikkelaars, maar voor iedereen. In Amstel 3 wordt nu al een vorm van gebiedsontwikkeling nieuwe stijl toegepast waarbij iedereen ideeën, wensen en projecten kan inbrengen en er wordt samengewerkt door grote en kleine belanghebbenden aan de realisatie ervan.

Gebiedsontwikkeling is in de (nabije) toekomst niet meer iets voor alleen de gemeente en gebiedsontwikkelaars, maar voor iedereen. In Amstel 3 wordt nu al een vorm van gebiedsontwikkeling nieuwe stijl toegepast waarbij iedereen ideeën, wensen en projecten kan inbrengen en er wordt samengewerkt aan de realisatie ervan. Of je nu een groot bedrijf of een individu bent. Stichting ZO!City, waar drie Omniplanners werkzaam zijn, brengt een bijzondere community samen waarin alle grote en kleine belanghebbenden op gelijke basis nadenken over en samenwerken aan de transformatie van Amstel 3. Voor meer informatie, zie www.zocity.nl.

Amstel 3: een eigentijdse aanpak in gebiedsontwikkeling
Amstel 3 is gelegen langs het spoor tussen de Amsterdam ArenA en het Academisch Medisch Centrum (AMC) met de metrostations Bullewijk en Holendrecht als toegangspoorten. De komende tijd transformeert zij van monotoon kantorengebied naar een levendige stadswijk waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Tot 2027 worden hier circa 5.000 woningen gebouwd. In de periode 2027-2040 kunnen hier nog eens 10.000 woningen aan worden toegevoegd. Het eerste grote project start al in april 2018: Blauwhoed realiseert dan de Community Campus Amsterdam met 1.500 woningen voor studenten en starters. Een aantal andere projecten wordt spoedig daarna gerealiseerd en daarmee is de start van de grootschalige gebiedsontwikkeling in Amsterdam Zuidoost een feit.

Programma
16.00: Welkom en voorstelronde
16.15: Ontwikkelingen in Amstel 3 en rol ZO!City (Violet Nijboer, Omniplan/ZO!City)
16.30: Samenwerking ZO!City en gemeente Amsterdam (Judith de Bie en Madelon Post, PMB Amsterdam)
16.45: Transformatie en deelmobiliteit door Synchroon (Marnix van Delft)
17.00: Discussie over nieuwe stijl gebiedsontwikkeling, veranderende rol van de overheid en hoe om te gaan met toekomstige vervoerstransitie in hedendaagse gebiedsontwikkeling. Wij zijn benieuwd naar jouw input!
17.30: Netwerkborrel

Sprekers
- Omniplan/Zo!City: Violet Nijboer
- Gemeente Amsterdam: Judith de Bie en Madelon Post
- Synchroon: Marnix van Delft

Datum & locatie
Donderdag 19 april 16.00 - 18.00 bij Club JACK, Hogehilweg 19 te Amsterdam Zuidoost (club opent officieel in mei)

Geinteresseerd in deelname? Meld je dan hier aan!


Het kan zijn dat er zich onjuiste links bevinden in de website. Om dat op te lossen zijn wij momenteel bezig met de constructie daarvan. Excuses voor het ongemak.