Tijdelijke invulling Sixhaven en Tolhuistuin gebied

2021 - heden

Sixhaven, het gebied rond de Tolhuistuin en de Willemsluizen, blijft voor nu groen. Het college van B&W heeft in mei 2021 besloten de plannen voor metrostation Sixhaven en de gebiedsontwikkeling stil te leggen. Momenteel is het gebied rond de Willemsluizen tijdelijk in gebruik met activiteiten voor en door de buurt onder de naam ‘Buurthaven’. Zo is er een moestuin, een hondenspeeltuin, een kindertimmerwerkplaats en een ‘Gallische tafel’, een grote halfronde tafel waaraan bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Om deze tijdelijke activiteiten mogelijk te maken heeft de gemeente het gebied minimaal ingericht. Nu de plannen voorlopig niet doorgaan, kan de gemeente samen met de buurt de inrichting van het gebied verder vormgeven.

Ook de inrichting van het Tolhuistuingebied, dat grenst aan Sixhaven, hangt sterk af van de komst van metrostation Sixhaven en de voetgangerstunnel tussen Centraal Station en Noord. Daarom worden voor dit gebied voorlopig ook geen nieuwe plannen gemaakt. Wel wordt de fiets- en voetgangersroute van en naar de pont verbeterd, en komen er meer fietsparkeerplaatsen. Ook kijkt de gemeente naar het verbeteren van de zichtbaarheid van en de toegang tot de Tolhuistuin.

Vanuit Omniplan is projectmanager betrokken bij de tijdelijke ontwikkeling voor het Willemsluizen en Tolhuistuin gebied. De projectmanager begeleid de twee tijdelijke inrichtingen die op korte termijn tot uitvoering moeten komen. In het bijzonder aandacht voor het samen stad maken met de buurt. De tijdelijke inrichting is sterk afhankelijk van de wensen en ideeën van de bewoners hierover.




Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.